In de media publicaties, recensies & interviews
Regelmatig verschijnen onze boeken in de pers. In publicaties, recensies en interviews:
Over Janneke
- Delicious: ‘Je kunt blind vertrouwen op haar recepten, want die zijn makkelijk te maken én je oogst er altijd succes mee. Als geen ander verstaat ze de kunst om met een simpele draai van gewone ingrediënten iets bijzonders te maken.’
- Makkie Mulder, voormalig hoofdredacteur Delicious: ‘Janneke Philippi maakt recepten die niet te ingewikkeld zijn maar wel altijd iets extra’s hebben dat ze zo delicious maakt. Haar man Serge fotografeert. Elke maand worden we weer blij wat zij samen – met een heel eigen handschrift – maken.’
- Kookboekennieuws: ‘De onvolprezen Janneke Philippi is zeer bedreven in het bedenken van goede en vooral goed maakbare recepten.’
- Label: ‘Janneke Philippi is een van de culinaire Grande Dames van Nederland. Bekend van haar kookboeken, stuk voor stuk boeken om je vingers bij af te likken.’
- Nederlands Dagblad: ‘Kookboeken van Janneke Philippi zijn altijd aantrekkelijk. Niet alleen door de vormgeving en sfeervolle foto’s maar ook vanwege de alledaagse en haalbare recepten.’
- Jacques Hermus, culinair journalist: ‘Janneke Philippi werkt gestaag aan een indrukwekkend oeuvre. Ze is in presentatie soms bescheiden, maar in prestatie een dame van formaat.’
- Backbone Marketing: ‘Janneke is onuitputtelijk als het om receptideeën gaat en neemt daar altijd de nieuwste trends in mee. Ook voor onze tour was ze weer onmisbaar. Serge maakt altijd onze repeptfoto’s. Een topteam!’
- Loods5.nl: ‘Janneke Philippi is een alleskunner op het gebied van mooi én lekker eten! Als foodstyliste en kookboekenschrijfster weet ze namelijk niet alleen hoe je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel zet, maar ook hoe je jouw favoriete gerechten prachtig presenteert!’
- Matthaes Verlag: ‘Es ist – wie immer wenn auf dem Buch Philippi steht – wunderschön.’
Canapé (november 2024)
- Kookboekennieuws: ‘Al haar boeken zijn stuk voor stuk echt de moeit waard. Met Canapé overtreft ze zichzelf, en dat wil wat zeggen.’
- Libelle Lekker: ‘Prachtige gerechten die er in typische Janneke Philippi-stijl erg elegant uitzien’.
Bakplaatbijbel (maart 2023)
- Het Parool: ‘Vlees, vis, vegetarisch en zoet, alles staat erin. Van Janneke Philippi, een van de beste receptenschrijvers van ons land, met de fotografie van Serge Philippi, zoals gebruikelijk bij dit gouden kookboekenechtpaar’.
- Radar+: ‘Een zeldzaam compleet boek, met een uitgekiende mix tussen vlees, vis en vega.’
- Delicious: ‘Of je nu graag vegetarisch, plantaardig, vlees, Hollandse pot of internationaal eet, de bakplaat voegt zich naar alle keukens. Haalbaar voor doordeweeks, creatief en pláátjes om te zien.’
- Nederlands Dagblad: ‘Gemakkelijk en lekker eten van de bakplaat: blij als ik dit in een restaurant zou krijgen’.
Vega (juni 2022) en Vibrant Vegetables (USA, maart 2024)
- Delicious: ‘Janneke Philippi, die al vanaf de start van delicious. geweldige en haalbare recepten ontwikkelt, komt met een vega kookboek. Helemaal in haar stijl, dus verrassend én inspirerend. Met ruim keus voor als je snel iets op tafel wilt zetten en ook als je iets bijzonders wilt koken voor gasten. Alles weer schitterend gefotografeerd door Serge Philippi.’
- Dagblad De Limburger: ‘Vega laat zien hoe je gevarieerd met kookt met groenten in de hoofdrol. Originele hoofdgerechten en ook ‘gewone kost’ in een vegajasje zoals de paddenstoellasagne met parmezaanbechamel. Geen straf om vlees een dag te laten staan!’
- Jacques Hermus, culinair journalist: ‘Vega is niet de zoveelste in de trend van vegetarische boeken, dit is er eentje om zorgvuldig door te nemen en te verwonderen over de honderd fantastische recepten.’
- Jonah Freud, culinair journalist, in Het Parool: ‘Vega had van mij de kookboekenprijzen van 2022 mogen winnen. Vegetarische inspiratie van de eerste tot de laatste pagina, creatief, to the point en bijzonder smakelijk.’
- Cookbook Divas, Bellevue Washington over Vibrant Vegetables: ‘One of the most beautiful cookbooks. An award winning cookbook!’
- Library Journal over Vibrant Vegetables: ‘The gorgeous photography and sophisticated recipes will wow dedicated vegetarians as well as those looking for meatless options.’
Simpel & Snel (ism foodmagazine delicious., oktober 2020)
- Delicious: ‘Jannekes recepten blijven razend populair en wij zijn fan van het eerste uur. Alle culinaire vondsten zijn heerlijk eenvoudig, eindeloos mooi gefotografeerd en supersnel klaar!’
- Dagblad De Limburger: ‘Een boek dat zijn naam eer aan doet. Al was Simpel, snel & zó mooi passender geweest.’
Desserts – bij Janneke thuis (herdruk Mijn favoriete desserts, maart ’20)
- Elegance: ‘Toegankelijke recepten en onweerstaanbaar lekker.’
- Ciaotutti.nl: ‘Alleen al door de foto’s willen we meteen aan tafel. Eigenlijk kun je alle gangen overslaan…. zoveel dolce inspiratie is er in dit boek te vinden.’
- Libris: ‘Met desserts die alles in zich hebben om nieuwe klassiekers te worden.’
- AD: ‘Makkelijke recepten voor zoetigheid: enkele zo makkelijk dat ook thuiskoks met weinig ervaring ze thuis kunnen proberen.’
- Margriet: ‘Janneke Philippi laat zien waarin ze uitblinkt. Haar beeldschone en verrassende desserts maak je in een handomdraai met een beperkt aantal ingrediënten.’
Appeltaart – bij Janneke thuis (augustus 2019)
- Delicious: ‘Het volledig herziene Appeltaart bij Janneke thuis is hét boek voor wie op zoek is naar appeltaartinspiratie. Nu met glutenvrije en vegan recepten.’
Salade (maart 2019) en Salad (Melbourne Australia, 2022)
- Delicious: ‘Zoals Janneke is er maar één. Met haar verrassende goed maakbare recepten pakt ze iedereen in. Dus staan we vooraan in de rij om te proeven van haar nieuwe boek Salade.’
- Kookboekennwz: ‘Janneke en haar man Serge Philippi vormen al jaren een succesvol duo met talloze kookboeken op hun naam. Zoals we gewend zijn van hen ziet alles er prachtig uit. Janneke Philippi is er weer in geslaagd om een verrassend eenvoudig en smakelijk boek samen te stellen.’
- Margriet: ‘Dat een salade meer is dan slablaadjes met een dressing, laten deze recepten zien. Boordevol verleidelijke salades voor elk moment van de dag!’
- NBD Biblion: ‘Dit boek is weer een pareltje met zeer aantrekkelijk gefotografeerde salades en recepten. Haar man, Serge, weet alles met een eigen ‘handschrift’ weer fantastisch in beeld te brengen in dit mooie hardcover boek. Met veel suggesties voor lekkere dressings om je bord af te likken. Een must-have om weer helemaal bij te zijn met alle ontwikkelingen op saladegebied.’
- Amazon (over Salad): ‘Really impressed by this book.’, ‘Beautifully illustrated.’, ‘The good thing is that you don’t need 5 million obscure ingredients. There are some combinations of things I hadn’t tried before but work really well.’
Heerlijk simpel (oktober 2017)
- Makkie Mulder, voormalig hoofdredacteur Delicious: ‘Janneke bedenkt als geen ander creatieve, makkelijk te maken recepten waarin ze trends en tradities moeiteloos combineert. Met haar manier van (food)styling en Serges fotografie één grote ode aan eten. Elk recept is de moeite waard om gekookt te worden. Voor mij horen hun boeken op elke keukentafel.’
- De man die koken kan: ‘Janneke Philippi bewijst dat ze één van de beste kookboekenschrijfsters van Nederland is en legt met dit boek de lat voor kookboekschrijvend Nederland enorm hoog. Moeilijke handelingen laagdrempelig uitleggen is een kunst. En Janneke beheerst dit als geen ander.’
- Lekker500.nl: ‘Janneke verstaat met dit kookboek de kunst om koken tot een dagelijks terugkerend feestje te maken!’
Stoven – bij Janneke thuis (januari 2017)
- Delicious: ‘Janneke heeft weer een juweeltje afgeleverd. Op haar kenmerkende manier – weinig moeite, geweldig resultaat! – laat ze zien dat stoofpotten van alle tijden, seizoenen en momenten zijn. Ook geweldige vegetarische stoofpotten met peulvruchten passeren de revue.’
- Boekensite Gent: ‘De foto’s zijn echt weergaloos … geloof me je weet van geen ophouden als je dit boek in handen krijgt!’
- NRC: ‘… interessant door de enorme variatie in recepten: stoofpotjes, gehaktballen, vispannetjes, curry’s maar ook kroketten en tosti’s met stoofvlees.’
- Jonah Freud, recensent Parool: ‘Geen dikdoenerij en geen overdreven frutsels en fratsels: Stoven is echt voor iedereen toegankelijk.’
Vier de zomer met Janneke Philippi (2016)
- Margriet: ‘Oogverblindend gefotografeerd en, zoals we van Janneke gewend zijn, met praktische en goed te volgen receptuur. Een heerlijk cadeautje, om te beginnen aan jezelf!’
Pasta, risotto & gnocchi – bij Janneke thuis (2015)
- Delicious: ‘Een boek vol klassiekers en nieuwe pastarecepten. Een boek waarbij wij onze vingers aflikken. Bomvol altijd-goed-gerechten. Perfect om je kookrepertoire uit te breiden!’
Soep – bij Janneke thuis (2014)
- Delicious: ‘Verrassende soeprecepten voor lente, zomer, herfst en winter én de bijpassende bijgerechten maken er meteen een maaltijd voor het hele gezin van.’
- Knack: ‘Een van de mooiste en smakelijkste kookboeken van dit najaar.’
- Parool: ‘Allemaal even smakelijk en fraai in beeld gebracht.’
Mijn favoriete desserts (2013)
- Vlaamse Metro: ‘Het standaardwerk der desserten… mag je gerust de Winkler Prins of Dikke van Dale van de desserten noemen.’
- Volkskrant Magazine: ‘Het watertanden begint bij het hoofdstuk over chocolade en vanaf crème brûlée ben je verloren.’
- The Little Things: ‘Het boek is misschien één van de mooiste kookboeken die ik dit jaar in mijn handen heb gehad… hooggespannen verwachtingen werden volledig waar gemaakt. Overtroffen zelfs.’
- Dagblad De Limburger: ‘De montere toon en de appetijtelijke plaatjes maken Philippi’s werk tot meer dan een toetje.’
Weekendlunch (2012)
- Chicklit.nl: ‘Weekendlunch is verreweg het leukste boek dat ik dit jaar in handen heb gehad.’
- NRC: ‘Weekendlunch past bij de tijdgeest.’
Appeltaart (2011)
- Delicious: ‘Appeltaart, we zijn er dol op. Zeker als ze uit het repertoire van Janneke Philippi komen.’
- Libelle: ’70 superfijne recepten uit de hele wereld.’
- Margriet: ‘Janneke Philippi maakte het fantastische boek Appeltaart.’