Na 100 nummers ging de redactie van foodglossy Delicious waaraan we elke maand meewerken op zoek naar de 100 favoriete Delicious-recepten van haar lezers. Eén van de absolute favorieten was mijn lemoncurd: ‘Zuur, zoet en boterig, met een citroenaroma dat je om de oren slaat.’ Voor bij zelfgebakken scones of in zo’n heerlijk zoet lemoncurdbrood.
Lemoncurd, voor 2 potten
5 citroenen
4 eieren
4 eidooiers
300 gram suiker
150 gram ongezouten roomboter
– 2 schone potten van 350 ml
Halveer de citroenen. Knijp het sap boven een kom uit de vruchten; vang de pitjes op. Klop in een pan met dikke bodem de eieren met de eidooiers en de suiker los. Zet de pan op laag vuur, voeg het citroensap toe en klop alles met een garde tot een dikke, gebonden vla. Blijf voortdurend kloppen! Neem de pan van het vuur en klop de boter in vlokjes erdoor. Schenk de lemoncurd in de potten, sluit ze en laat afkoelen.